Prinşi la volan sub influenţa alcoolului sau fără a deţine permis de conducere
 
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 08:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, pe DN 1, pe raza localităţii Comarnic, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Blejoi au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 95km/h. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta figurează cu urmatoarele menţiuni: la datele de 23 martie 2021, 30 martie 2021 şi 6 mai 2021 i-au fost întocmite dosare penale pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
 
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de  poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Depoului, din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism care circula din direcţia străzii Sondelor către Gara de Sud. 
Cu ocazia verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul aflat la volan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploieşti nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Tot ieri, în jurul orei 19:30, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Depoului,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în municipiu. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/rasunetul.ro