Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru proxenetism
UPDATE:
 
Cei trei bărbaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
 
STIRE INITIALA:
 
La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiile Ploieşti şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, în formă continuată şi vătămare corporală. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.
În fapt, în perioada septembrie 2021-ianuarie 2022, trei bărbaţi ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, activităţi în urma cărora ar fi obţinut diverse sume de bani.
De asemenea, la data de 25 septembrie 2021, în urma unor neînţelegeri financiare între una dintre femei şi un client, aceasta l-ar fi chemat pe unul dintre bărbaţi, pentru a-i lua apărarea. 
În urma conflictului, bărbatul de 28 de ani a început să îl agreseze pe client, provocându-i leziuni traumatice ce i-au pus în pericol viaţa.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă folosite în activitatea infracţională.
În baza probatoriului administrat, faţă de cei trei bărbaţi, cu vârstele de 25, 27 şi respectiv 28 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 6 ianuarie, să fie prezentaţi unităţii de parchet, cu propunere de luare a unor alte măsuri preventive. 
La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova, în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale şi completării materialului probator.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Digi24.ro