Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Ploieşti şi comunei Bărcăneşti, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea a două fapte de furt calificat.
 
În fapt, în cursul lunii decembrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras mai multe materiale feroase şi un capac de canal, confecţionat din fontă aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Brazi, cauzând prin activitatea infracţională un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei. 
 
Cu ocaiza percheziţiilor a fost identificată o mare parte din bunurile sustrase, acestea fiind înapoiate persoanei vătămate, cât şi alte bunuri despre care se presupune că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor. 
 
În baza probatoriului administrat, faţă de patru bărbaţi cu vârtsele de 20, 25, 32 şi respectiv 39 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca azi, 5 ianuarie a.c., să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unor alte măsuri preventive. 
 
La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale şi completării materialului probator.
 
Foto ilustrativ/adevarul.ro
 
Sursa:IJP Prahova