Prahova. Bărbaţi depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 7.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municpiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, din direcţia Bulevardul Carol I către Bulevardul Nicolae Balcescu.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că tânărul de 18 ani, care se afla la volanul autoturismului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ulterior, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 0.31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvarsirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere. 
 
Două ore mai tărziu, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcţia comunei Cornu către municipiul Câmpina.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului de 43 de ani, din oraşul Popeşti Leordeni i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
Tot ieri, în jurul orei 12.10, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, la intersecţia străzilor Rudului cu Plăieşilor, un autoturism, condus de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 52 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 1.20, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN1B, în afara localităţii Bucov au oprit pentru control, un ansamblu de vehicule, care circula pe sensul de mers Ploieşti către Buzău.
Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotes, care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
O oră mai târziu, tot poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în localitatea Bucov au oprit pentru control, un autoturism, care se deplasa din direcţia Buzău către Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, tânărului de 22 de ani, din comuna Ariceştii Rahtivani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ