Peste 500 de kg de articole pirotehnice confiscate de poliţiştii prahoveni
 
Miercuri dupa amiaza, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Ploieşti, oraşul Slănic şi pe raza comunelor Filipeştii de Târg şi Floreşti la domiciliile a 4 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’’
 
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, cu domiciliile în Municipiul Ploieşti şi oraşul Slănic deţineau şi ofereau spre comercializare articole pirotehnice. 
În cadrul percheziţiilor, au fost identificate diferite categorii, în valoare de 35.000 de lei. Cantitatea de aproximativ 500 de kg de articole pirotehnice a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor. 
 
Pe raza comunelor Filipeştii de Târg şi Floreşti, la domiciliile unei femei în vârstă de 29 de ani care deţinea şi comercializa articole pirotehnice a fost găsită cantitatea de aproximativ 8,5 kg de articole, care a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor. 
 
În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 
,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’’
 
Sursa:IJP Prahova