Acţiuni ale poliţiştilor prahoveni în scopul verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice
 
La data de 27 decembrie a.c., în intervalul orar 16.00-18.00 poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au organizat şi executat o acţiune având ca scop identificarea persoanelor ce desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, în mod neautorizat.
În urma activităţii desfăşurate au fost verificaţi 5 agenţi economici şi a fost constatată 1 infracţiune în flagrant conform Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Au fost confiscate 54 de cutii de articole pirotehnice categoria F1 şi 15 cutii emiţătoare sunet.
Valoarea bunurilor confiscate fiind de aproximativ 345 de lei
Totodată au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 de lei.
Exemplu: Poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au depistat pe Bulevardul Republicii din municipiu, un bărbat în vârstă de 33 de ani  în timp ce oferea spre vânzare 54 de cutii cu articole pirotehnice categoria F1, precum şi 15 cutii emiţătoare sunet, fără a fi autorizat în acest sens.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti au identificat un tânăr în parcarea unui supermarket din zona de nord a municipiului Ploieşti, care vindea materiale pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.
În urma controlului efectuat, asupra acestuia au fost găsite 3 baterii de artificii, fiecare având un număr de 19 focuri, având greutate totală de aproximativ 5 kg.
În cauză, tânărului de 18 ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Şi poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească au identificat pe raza comunei Drăgăneşti, un tânăr în vârstă de 21 de ani care comercializa articole pirotehnice,  fără a fi autorizat în acest sens. 
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea asupra sa cantitatea de 5 kg de articole pirotehnice. 
În aceeaşi zi, în jurul orei 20:30, pe raza comunei Plopu, poliţiştii au identificat un alt tânăr în vâstă de 23 de ani, care oferea spre vânzare mai multe articole pirotehnice, în urma verificărilor efectuate rezultând cantitatea de 2 kg. 
În cele două cauze s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, articolele pirotehnice fiind ridicate în vederea confiscării
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Agerpres.ro