Articole pirotehnice confiscate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase
 
La data de 27 decembrie a.c., în jurul orelor 9.30, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe raza comunei Dumbrava, un bărbat, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice de diferite tipuri şi categorii fără a fi autorizat în acest sens.
În urma controlului efectuat, asupra bărbatului de 29 de ani a fost găsită cantitatea de 100 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 5.000 de lei. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, articolele pirotehnice fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Tot luni, în jurul orei 13.30, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, desfăşurând activităţi pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice au identificat în parcarea din faţa unui centru comercial din comuna Blejoi, un bărbat ce oferea spre vânzare articole pirotehnice dintr-o autoutilitară, fără a fi autorizat în acest sens.
În urma controlului efectuat, asupra bărbatului de 44 de ani a fost găsită cantitatea de 150 de kg de articole pirotehnice din categoriile F2-F3 (petarde şi baterii de artificii) în valoare de aproximativ 7.500 de lei. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, articolele pirotehnice fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova pe tot parcursul zilei de ieri au identificate mai multe persoane care aveau asupra sa articole pirotehnice, după cum urmează:
 
Pe raza comunei Brazi a fost depistat în flagrant, un bărbat având asupra sa o cantitate de 1 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 100 de lei. 
În jurul orei 14.30, pe raza comunei Bărcăneşti a fost identificat un alt bărbat având asupra o cantitate de 2 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 200 de lei.
În cele două cauze s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, articolele pirotehnice fiind ridicate în vederea confiscării.
 
Sursa:IJP Prahova