Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
La data de 25 decembrie a.c.,  în jurul orei 15:00, în timp ce efectuau activităţi pe linie de poliţie rutieră, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache au oprit pentru control, pe DC Udreşti, pe raza comunei Apostolache, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Apostolache.  
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, tânărul a declarat că nu deţine permis de conducere, totadată autoturismul nefiind asigurat, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.132/2017. 
Acesta a mai declarat că autoturismul i-a fost încredinţat de către o persoană care cunoştea faptul că el nu deţine permis de conducere, aspecte confirmate în urma verificărilor efectuate.  
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere.  
Aseară, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe Şoseaua Nordului s-a produs un eveniment rutier între două autoturisme, soldat cu pagube materiale. 
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, iar în urma acesteia, pentru unul dintre conducătorii auto, un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Ploieşti, aparatul a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Bucov, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat domiciliat în comuna Baba Ana. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot noaptea trecută, înjurul orei 04:00, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 1- E 60,  pe raza staţiunii Buşteni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism care circula pe direcţia de deplasare Ploieşti către Braşov. 
La volan a fost identificat şoferul autoturismului ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti iar din cauza comportamentului ciudat pe care acesta îl manifesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto  ilustrativ/AutoExpert.ro