Acordaţi atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primiţi în gospodărie
 
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii pe parcursul a 2 zile au desfăşurat o activitate informativă în scopul prevenirii furturilor din locuinţă, în incinta Dedeman Blejoi.
 
Astfel, pentru a atrage cetăţenii în discuţii referitoare la siguranţa personală, poliţiştii au amenajat în interiorul centrului comercial simularea unei locuinţe proaspăt vizitate de hoţi.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe şi de cel al poliţiştilor Serviciului Criminalistic Prahova.
 
În preajma sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţa a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate.
 
Poliţiştii vă recomandă să aveţi grijă cui deschideţi uşa în perioada sărbătorilor de iarnă, când, de buna credinţă a dumneavoastră pot profita şi hoţii. Când primiţi colindători, este bine să nu îi primiţi în casă, acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului.
 
Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate pe casa scării. 
 
De aceea, poliţiştii prahoveni vă recomandă să nu deschideţi uşa de la intrarea în bloc oricui. De multe ori, infractorii se dau drept lucrători la societatea de energie electrică sau gaz pentru a putea intra pe casa scării.
 
Copiii sunt rugaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.
 
Daca nu vă petreceţi Revelionul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră. Furturile din locuinţe pot fi prevenite prin asigurarea locuinţelor cu elemente de securitate.
 
Acordaţi atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primiţi în gospodărie!
 
Dezvoltaţi relaţii de bună vecinătate, pentru supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa dumneavoastră. Semnalaţi persoanele străine depistate în apropierea locuinţelor! Nu păstraţi sume mari de bani în locuinţă!
 
Feriţi-vă de persoanele care nu prezintă încredere, învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor.
 
Sursa:IJP Prahova