ACŢIUNE INFORMATIV-PREVENTIVĂ, CU AROMĂ DE CAFEA, A POLIŢIŞTILOR RUTIERI PRAHOVENI (foto-video)
În goana după cadourile de Crăciun, azi, 23 decembrie, în apropierea Sfintei Sărbători, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova şi cei ai Biroului Rutier Ploieşti au oprit în trafic conducătorii auto care tranzitau municipiul Ploieşti, venindu-le în sprijin, fiindu-le oferiţi biscuiţi şi cafea pentru a preîntampina acumularea oboselii la volan. 
 
Somnolenţa la volan reprezintă o combinaţie periculoasă, efectele oboselii fiind comparate cu cele ale conducerii sub influenţa alcoolului. La fel ca alcoolul, somnolenţa încetineşte timpul de reacţie, scade gradul de conştientizare a mediului înconjurător, crescând riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.
 
Mesajele poliţiştilor au venit în contextul sezonului rece, mai ales în această perioadă din an în care valorile de trafic sunt crescute: 
 
Fă pauze, cel puţin o dată la 2 ore, pentru a nu se instala starea de oboseală şi pentru a nu produce evenimente negative!
 
Lasă pe mâine, dacă nu poţi conduce azi!
 
O pauză mică te va energiza şi vei putea continua drumul în siguranţă!
 
Viteza poate fi bună, dar graba e rea!
 
Într-un trafic infernal, să fii calm e ideal!
 
Pauzele lungi şi dese, cheia călătoriei perfecte!
 
Au fost doar câteva dintre recomandările oferite participanţilor la trafic, cu speranţa că vor conştientiza că implicarea în orice eveniment rutier le va consuma mult mai mult timp decât dacă se vor deplasa cu prudenţă.
 
Acţiunea a avut ecouri bune în rândul conducătorilor auto, care au apreciat iniţiativa şi au fost încântaţi că au fost opriţi de către oamenii legii într-un alt context, concluzionând că astfel de acţiuni ar fi utile şi pe viitor.
 
Sursa:IJP Prahova