Un barbat de 31 de ani este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals
La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 20.50, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau pe DN 1 E60 pe raza comunei Bărcăneşti au oprit pentru control un autoturism care a fost înregistrat de aparatul de măsurare a vitezei rulând cu viteza de 104 km/h în localitate (+34 km/h).
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bărcăneşti care a înmânat pentru control o asigurare ce prezenta dubii cu privire la veridicitatea acesteia.
 
În urma verificării în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză nu figurează a fi asigurat pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule.
 
Potrivit verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul figurează ca având valabilitatea inspecţiei tehnice periodice expirată din data de 28 iulie a.c., deşi pe certificatul de înmatriculare este consemnat ca fiind valabilă până la data de 22 iulie 2022. 
 
În urma analizării certificatului de înmatriculare s-a constatat faptul că datele înscrise pe acesta în ceea ce priveşte valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, nu ar fi veridice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi negativ pentru consumul de substanţe psihoactive.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Sursa IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/ gazetadeprahova.ro