6 persoane sunt  cercetate pentru furt de energie electrică
La data de 15 decembrie a.c., acţionând în baza unei acţiuni tematice, poliţiştii Postului de Poliţie Colceag au constatat faptul că la 6 imobile de pe raza comunei Colceag, proprietarii acestora sustrăgeau energie electrică prin folosirea de instalaţii clandestine şi prin ocolirea echipamentelor de măsurare. 
 
Din verificări a reieşit faptul că, la 2 din locaţii proprietarii sustrăgeau energie electrică prin ocolirea aparatului de măsurare a energiei electrice cu ajutorul unui conductor legat la ieşirea din suguranţă astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.
 
La alte 2 imobile s-a constatat sustragerea energiei electrice prin întreruperea NUL-ului din siguranţa monopolară montată pe alimentare astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.
 
În cazul unui imobil au fost constatate modificări asupra capacului contor, iar la un alt imobil s-a constatat sustragerea energiei electrice cu ajutorul unui conductor care nu asigura continuitatea electrică, astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului, inclusiv prin ruperea sigiliilor aplicate. 
 
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere energie electrică, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice şi ruperea de sigilii.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/365buc.ro