550 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE
Astăzi, 15 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase şi ai oraşului Mizil, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, în două cauze penale diferite, la persoane bănuite de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.
Din cercetări a reieşit că, la începutul lunii decembrie a.c., o persoană, din oraşul Mizil, a sesizat faptul că ar fi fost ameninţată, cu acte de violenţă, de un bărbat.
În urma activităţilor desfăşurate la domiciliul bărbatului, a fost găsit un pistol supus autorizării şi 21 de cartuşe aferente, precum şi un pistol tip airsoft, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, în urma unei percheziţii domiciliare, în comuna Ariceşti Rahtivani au fost descoperite aproximativ 550 de kilograme de articole pirotehnice, care ar fi fost supuse comercializării, de un bărbat, de 39 de ani, în judeţul Prahova.
Bunurile găsite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
Valoarea prejudiciului este de aproximativ 20.000 de lei.
La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul a două dosare penale, unul întocmit sub aspectul aspectul săvârşirii infracţiunilor de amenintare şi nerespectare a regimului armelor si muniţiilor iar cel de-al doilea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.
 
Sursa:IJP Prahova