Politistii prahoveni au  învăţat copii instituţionalizaţi cum să fie în siguranţă
 
Întâlnirea de marţi, 14 decembrie a.c., a făcut parte dintr-un lung şir de activităţi ce au fost desfăşurate de către poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Prahova în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în centrele de copii instituţionalizaţi, din judeţul Prahova.
Respectând măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, ultima activitate din acest an s-a desfăşurat la sediul DGASPC Prahova.
Tinerii beneficiari, 16 minori cu vârste cuprinse între 7 ani şi 17 ani, aflaţi sub diferite forme de protecţie socială, alături de asistenţi sociali şi personal al insituţiei gazdă au asistat bucuroşi şi plini de emoţie la activitatea poliţiştilor.
Poliţiştii au discutat cu copiii despre importanţa procesului de învăţământ în formarea tinerilor, consecinţele care pot surveni în urma comportamentului şcolar deviant dar şi despre influenţa anturajelor nepotrivite.
De asemenea copiii au învăţat noţiuni de educaţie juridică, despre răspunderea penală şi contravenţională dar şi ce înseamnă o infracţiune.
Alături de poliţiştii de Siguranţă Şcolară la activitate a participat şi un luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova împreună cu colegul său, câinele poliţist Tell, dezvăluind informaţii despre misiunile acestora precum şi alte aspecte importante privind profesia de poliţist.
Toate întâlnirile au avut o tematică amplă şi de interes privind consecinţele comportamentului antisocial, violenţa, potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, siguranţa rutieră, siguranţa la locul de joacă dar şi cum să navigheze în siguranţă pe internet.
Fiind tineri vulnerabili, aflaţi mulţi în situaţii de risc, având nevoie de sprijin, susţinere, vorbe bune şi încurajări, poliţiştii prahoveni au pornit de la premisa că o informare corectă, adaptată particularităţilor de vârstă şi individuale, informare realizată de specialişti din diferite domenii este în măsură să îi pregătească pentru viaţă şi să le formeze şi capacitatea de a preveni, de a distinge binele de rău.
 
La finalul evenimentului, toţi copiii au primit cadouri de la Moş Crăciun.
 
Sursă: IJP Prahova