RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII SARS-CoV2, VERIFICATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Ieri, 13 decembrie a.c., 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate 50 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 42 de mijloace de transport persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat în total 16 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 500 de lei.
 
În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare.
 
Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti, în oraşele Buşteni, Băicoi, Vălenii de Munte, Mizil şi Boldeşti Scăieni dar şi în comuna Ciorani.
 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm deciziile autorităţilor, pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu noul Coronavirus.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ