Zeci de kilograme de articole pirotehnice ridicate de poliţiştii prahoveni în vederea continuării cercetărilor
 
 
La data de 11 decembrie, în intervalul orar 11:00-13:00, în timp ce acţionau în vederea identificării persoanelor care comercializează articole pirotehnice fără autorizaţie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe raza municipiului Ploieşti două persoane care comercializau articole pirotehnice fără autorizaţie în incinta Oborului Ploieşti, cât şi pe o stradă din municipiu. 
În urma verificarilor efectuate au fost identificate aproximativ 90 de cutii de articole pirotehnice, diferite categorii, în valoare totală de 950 de lei. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", articolele în cauză fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
Tot ieri,  în jurul orei 21:30,  poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat în parcarea unei societăţi comerciale de pe raza comunei Blejoi,  un bărbat care comercializa articole pirotehnice depozitate în autoturismul personal, pentru care nu avea autorizaţie.  
Cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificate aproximativ 80 de kg de articole pirotehnice, două categorii, în valoare totală de 9.500 de lei. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", articolele în cauză fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana