IJP PRAHOVA.ACŢIUNILE ÎN CONTEXTUL PANDEMIC ACTUAL CONTINUĂ
Ieri, 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
În acest context au fost verificate 235 de persoane şi controlate peste 90 de autoturisme.
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate 44 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 65 de mijloace de transport  persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat în total 22 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020, dintre care 21 pentru nerespecatrea măsurilor de protecţie individuală şi 1 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/circulaţia, cu amenzi în valoare de 2.000  lei.
 
Întrucât sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.
 
Poliţiştii vor acţiona în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative.