Poliţistii prahoveni, alături de adolescenţii unui centru rezidenţial de tip familial din Prahova
În contextul multitudinii formelor de violenţă şi a diversităţii factorilor de risc ce pot apărea atât în mediul şcolar cât şi în afara acestuia, se impune adaptarea mecanismelor instituţionale la dinamica realităţii sociale astfel încât să acopere un spectru larg al vulnerabilităţilor şi tendinţelor în domeniul siguranţei elevilor, context în care, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au organizat şi desfăşurat o nouă activitate preventivă, destinată minorilor aflaţi în sistemul de protecţie social dintr-un centru din Brebu. 
Periodic sunt înregistrate plecări voluntare ale minorilor din centrele de ocrotire, iar odată ajunşi în stradă, în afara mediului securizant în care convieţuiesc, riscul criminogen creşte, expunându-se astfel unor infracţiuni de loviri sau alte violenţe, consum de droguri, infracţiuni la viaţa sexuală, trafic de persoane etc.
Activitatea a cuprins dezbateri interactive, prezentarea unor materiale informative privind teme de interes, respectiv prevenirea şi combaterea violenţei şi a bullyingului, răspunderea juridică a minorilor, riscurile la care aceştia pot fi expuşi în mediul online, precum şi drepturile şi responsabilităţile copiilor.
Atracţia principală a celor 15 adolescenţi ai centrului a fost ,,câinele poliţist”, Rex, un câine de urmă, însoţit de un poliţist al Serviciului Criminalistic. 
De asemenea, toţi participanţii au primit dulciuri din partea poliţiştilor, activitatea bucurându-se de un răspuns pozitiv din partea adolescenţilor care s-au arătat nu numai cooperanţi, ci şi interesaţi de informaţiile transmise. 
Scopul poliţiştilor, prin astfel de activităţi este acela de a fi alături de aceşti copii, de a-i ghida şi învăţa cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate, făcând parte dintr-o categorie vulnerabilă.
 
Sursa:IJP Prahova