Amenzi de peste  3.700 de lei date de Politia Rutiera Prahova
 
Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, marti 7 decembrie a.c., în intervalele orare 11.00 – 13.00 şi 15.00-17.00  au acţionat pentru reducerea riscului rutier pe DN1 B, pe raza localităţilor Bucov, Valea Călugărească şi Albeşti Paleologu, preponderent pe linia traversării neregulamentare a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietoni/vehicule.
Peste 60 de vehicule au fost verificate şi peste 50 de persoane legitimate.
Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.770 de lei, dintre acestea 3 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 la pietoni pentru traversare prin loc nepermis, 1 la viteza neregulamentară, 1 la oprire neregulamentară şi 8 la alte abateri.
De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere.
Poliţiştii recomandă pietonilor:
Să se asigure temeinic înainte de a traversa strada!
Să se angajeze în traversarea străzii doar atunci când şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate!
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia!
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. 
Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
La apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate!
În zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii!
La apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport!â
 
Sursa:IJP Prahova