Prahova.Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului
La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 22.50, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN1 E60 s-ar fi produs un eveniment rutier.
Din primele verificări a reieşit faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, pe direcţia Braşov către Ploieşti şi ajungând la km 79, în afara localităţii Băicoi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe terenul agricol aferent sensului său de mers.
La faţa locului, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge dar şi în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, bărbatului în vârstă de 33 de ani, din Predeal i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, poliţiştii Biroului Rutier Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiu au depistat un autoturism care la vederea autospecialei de poliţie a oprit brusc în parcarea unei staţii peco.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Municipiul Câmpina.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,65 Mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/ziare.com