Update. Cei doi cetăţeni ucrainieni nu au fost atacaţi de urs, aceştia s-au zgâriat într-un gard
 
Sâmbătă seară, doi cetăţeni ucrainieni au ajuns la spital, cu răni la mâini şi picioare, după ce ar fi fost atacaţi de un urs în Sinaia (zona Castel Peleş).
 
 
Astăzi dimineaţă, s-a constat că rănile provind de la un gard, cei doi turişti au fugit de o ursoaică, animalul împreună cu cei doi pui fugind de petardele aruncate.
 
Primăria Sinaia a susţinut că această confuzie a fost făcută de un echipaj medical, medicii ajunşi la faţa locului nu s-au înţeles în limba engleză cu turiştii.
 
Precizări ISU Prahova:
Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, dorim să aducem în atenţie următoarele precizări.
 
Aseară, în jurul orei 18.19, în urma unui apel la 112, dispeceratul comun a fost anunţat referitor la un incident în urma căruia 2 turişti din Ucraina au fost atacaţi de un urs în zona Castelul Peleş.
Apelul a venit din Bucureşti de la un prieten al celor doi turişti. Ulterior, la ora 18.22 un alt apel a venit de acesta data de la unul dintre cei doi turişti care făcea referire „la două persoane care sângerează la mâna”.
Imediat, conform procedurii în care sunt implicate animale sălbatice a fost iniţiat un mesaj RO-Alert de avertizare a populaţiei din perimetrul Castelului.
La faţa locului a fost mobilizată o ambulanţă SMURD care a acţionat pentru acordarea primului ajutor celor doi turişti. Menţionam că echipajul nu este cunoscător de limba engleză şi nu a reuşit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obţinute informaţii suplimentare despre incident.
Ulterior, turiştii au fost predaţi unui echipaj de la SAJ.
 
Foto ilustrativ/spotmedia.ro