STOP vitezei excesive! STOP victimizării prin accidente produse din cauza vitezei neregulamentare
Ieri, 1 decembrie a.c., în intervalul orar 15:00-17:30 poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au organizat şi desfăşurat, pe Drumul Naţional 1 o acţiune cu forţe mărite în vederea combaterii accidentelor rutiere care au drept cauză de producere viteza neregulamentară. 
Astfel, s-a acţionat cu aparatele radar în vederea depistării conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză. În acest context, au fost controlate peste 65 de autovehicule, fiind efectuate totodată şi 20 de testări cu aparatelele etilotest. 
În total au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.320 de lei, dintre care, 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 20 pentru alte abateri săvârşite de conducătorii auto.  
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a determina conducătorii auto să conştientizeze gravitatea nerespectării regimul legal de viteză, care de cele mai multe ori produce consecinţe grave, atât pentru cei ce nu-l respectă, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
 
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ