Peste 10 000 ploiesteni au participat la aprinderea  iluminatului public de sărbători (foto-video)
 
În municipiul Ploieşti s-au aprins luminiţele de sărbători, cu prilejul celebrării Sfântului Andrei, apostolul ocrotitor al românilor!
Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental de sărbători a avut loc, în această seară, la ora 18.00, în faţa sediului municipalităţii, în prezenţa ploieştenilor şi a primarului Andrei Liviu Volosevici, care a fost însoţit de către cei doi viceprimari ai oraşului nostru, Magdalena Trofin şi Daniel Nicodim, precum şi de administratorul public al municipiului Ploieşti, Simona Albu. 
Sute de ploieşteni au fost prezenţi în Centrul Civic şi s-au bucurat de acest moment plin de emoţie şi veselie, care dă, oficial, startul sărbătorilor de iarnă, în oraşul nostru.
12 milioane de beculeţe s-au aprins, simultan, la Ploieşti, îmbrăcând, astfel, oraşul în lumini şi culoare, oferind bună dispoziţie ploieştenilor mici şi mari, deopotrivă. 
Primăria municipiului Ploieşti a pregătit, anul acesta, iluminatul public festiv de sărbători în 29 de zone ale oraşului.
În cartiere, zona centrală şi în Parcul Municipal Ploieşti Vest au fost împodobiţi brazii existenţi, au fost montate figurine 2D şi 3D, plase cu lumini sau ghirlande luminoase de exterior. De asemenea, intrările în oraşul nostru au fost ornate cu lumini de Crăciun. 
Astfel, municipalitatea a împodobit de sărbători Ploieştiul cu 200 de traversări cu luminiţe festive, plase luminoase, 485 de figurine 2D, 150 de figurine 3D, un ornament în forma unui cadou (9m/7m), în zona pietonală din faţa Casei Sindicatelor. Totodată, 12 brazi de Crăciun au fost ornaţi, în mai multe zone din oraş, iar un tunel luminos a fost amplasat în Parcul “Nichita Stănescu”.
Primăria Municipiului Ploieşti îi invită pe cetăţeni să se bucure de frumuseţea iluminatul festiv al oraşului, în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Foto:Radulescu  Stefan 
 
Sursa:Primaria Mun. Ploiesti