Conducători auto depistaţi sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere
La data de 28 noiembrie a.c, în jurul orei 8.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi pentru disciplinizarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere au oprit în trafic un autoturism care circula pe DJ100D, din comuna Scorţeni, din direcţiaTelega către Plopeni.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Bărbatului, în vârstă de 39 de ani, din comuna Scorţeni i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
2 ore mai târziu, poliţiştii oraşului Buşteni au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN1, în zona unui supermarket a avut loc un eveniment rutier, între două autovehicule.
Poliţiştii s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care în urma verificărilor efectuate au stabilit faptul că una dintre persoanele implicate nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, tânărului în vârstă de 18 ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.40, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Calugarească în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au observat circulând dinspre satul Dumbrava către DN 1 B, un autoturism care la un moment dat s-a oprit la jumatatea unui pod şi a început să efectueze manevra de mers cu spatele, pe aceeaşi bandă de mers pe care se afla.
Având în vedere periculozitatea manevrei, fiind drum în rampă, pod şi linie continuă, poliţiştii au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, folosind semnalele acustice şi luminoase.
În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânăra care se afla la volanul autoturismului nu figura cu permis de conducere pentru nicio categeorie de vehicule.
În cauză, tinerei de 24 de ani, din comuna Dumbrava i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţiştii Oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, pe DN 1A în localitatea Gura Vitioarei au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Braşov către Ploieşti.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 48 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/ziarulunirea.ro