Alcoolemii de 1,21 şi 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat,  înregistrate de aparatele etilotest în ultimele 24 de ore
 
Joi noapte, în jurul orei 00:15, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe raza comunei Iordăcheanu, condus de un bărbat în vârstă 35 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind totodată sancţionat conform Legii nr.55/2020.
 
Joi, în jurul orei 17:30 în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţiei Cocorăştii Colţ au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe D25A, condus de un bărbat din municipiul Ploieşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ