ISU Prahova va desfasura un exercitiu de antrenament ,  în cadrul unei societati comerciale  din Parcul Industrial Ploiesti West Park

 

În data de 25.11.2021, începând cu ora 10:00, în cadrul S.C. AQUILA PART PROD COM S.R.L. din Parcul Industrial Ploiesti West Park ( PWP) - Bucharest Northse se desf─â┼čoar─â un exerci┼úiu cu for┼úe ┼či mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de interven┼úie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competen┼ú─â, în situa┼úia producerii unui accident major.

Scenariul exerci┼úiului de interven┼úie se refer─â la o explozie, urmat─â de un incendiu în zona bunc─ârului cu recipiente sub presiune care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate. În urma evenimentului, din cauza suflului exploziei opt persoane au fost r─ânite grav. Dou─â dintre acestea au suferit politraumatisme prin lovire-strivire, inclusiv arsuri de gradul III ┼či IV pe aproximativ 40% din suprafa┼úa corporal─â, iar celelalte ┼čase persoane au suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 50% din suprafa┼úa corporal─â, intoxicate cu fum, incon┼čtiente, blocate în zona B a halei de depozitare, necesitând evacuarea de urgen┼ú─â din zona afectat─â.

Având în vedere riscul propag─ârii incendiului la instala┼úiile învecinate, precum ┼či num─ârul mare de victime care necesit─â acordarea primului ajutor, se vor pune în aplicare Planul de Urgen┼ú─â Intern─â ┼či Extern─â al obiectivului, Planul Ro┼ču de Interven┼úie ┼či Planul Jude┼úean de În┼čtiintare ┼či Alarmare la nivelul Parcului Industrial Ploiesti West Park.

Din cauza evolu┼úiei rapide a incendiului ┼čoferul unui autotren aflat la rampa de înc─ârcare – desc─ârcare din zona C a depozitului, încercând s─â scoat─â autovehiculul din zona de pericol, la ie┼čirea din curtea societ─â┼úii intr─â în coliziune cu un autoturism în care se aflau trei persoane. În urma acestui eveniment dou─â persoane sunt accidentate grav, fiind prinse între fiarele contorsionate ale vehicului. A treia persoan─â a suferit politraumatisme ┼či contuzii u┼čoare la cap ┼či membrele superioare.

Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativ─â a interven┼úiei pe sectoare, opera┼úiunile de salvare ┼či evacuare a victimelor din zona afectat─â desf─â┼čurându-se simultan cu ac┼úiunile de localizare ┼či lichidare a incendiului.

Totodat─â, 76 de pompieri militari ┼či 10 elevi cu cinci autospeciale de lucru cu ap─â ┼či spum─â, dou─â autosc─âri, dou─â autospeciale de descarcerare, o autospecial─â pentru transport personal ┼či victime multiple, o autospecial─â de interven┼úie pentru accidente colective ┼či calamit─â┼úi, cinci ambulan┼úe SMURD, ┼čase autospeciale de prim─â interven┼úie ┼či comand─â ┼či dou─â autospeciale de grup─â operativ─â vor asigura interven┼úia în situa┼úia simulat─â.

Din fericire, este doar scenariul unui exercitiu tactic care are ca scop preg─âtirea pompierilor ┼či testarea capacit─â┼úii de reac┼úie, dar ┼či modul de organizare ┼či implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Sursa si foto:ISU PRAHOVA