” Poveşti lângă bradul de Crăciun”. Concurs pentru elevi şi profesori la Ploieşti
 Biblioteca Judeţeană” Nicolae Iorga” Ploieşti se implică, alături de Şcoala Gimnazială” Mihai Eminescu” din Ploieşti, în organizarea concursului pentru elevi şi cadre didactice - „Poveşti lângă bradul de Crăciun”.
 Competiţia oferă elevilor posibilitatea exprimării literare şi artistice prin lucrări despre anotimpul iarna şi evenimentele care au loc în perioada sărbătorilor din luna decembrie – Sfântul Nicolae, Crăciunul şi Naşterea Domnului Iisus, Anul Nou – secţiunile concursului fiind: Creaţie literară şi Creaţie plastică pentru elevi. O secţiune aparte este dedicată şi cadrelor didactice.
 Capitolul Creaţie literară pentru elevi se adresează copiilor din clasele a III-a şi a IV-a şi presupune realizarea unor compuneri, poveşti sau poezii care respectă tema concursului şi care pot conţine informaţii reale, imaginare sau povestirea unor momente trăite. Creaţiile literare ale elevilor se încadrează în limita unei pagini de format A4, scrise cu litere de mână, respectând toate marginile de 2 cm, marcate ca un chenar. Acestea vor fi trimise şcolii organizatoare în forma lor originală sau scanate, în format PDF.
 Lucrările cadrelor didactice presupun realizarea unor eseuri despre tradiţii şi obiceiuri de iarnă din zona în care îşi desfăşoară activitatea, poveşti pentru copii, exemple de bune practici, scenete, programe de serbare, aplicaţii didactice inovative, prezentarea unor instrumente digitale care pot fi aplicate în activităţile dedicate sărbătorilor de iarnă. Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr maxim de 3 lucrări, pentru fiecare dintre cele două secţiuni.
Înscrierea la concurs se poate face până pe data de 15 decembrie a.c. Se vor lua în considerare doar lucrările menţionate în fişa de înscriere şi lucrările trimise, fără alte modificări ulterioare.
Cei interesaţi pot afla detalii despre concurs la Biblioteca Judeteana „N. Iorga” Prahova sau de la reprezentanţii şcolii organizatoare, la telefon 0244 / 577588.
 Lucrările înscrise în concurs nu se vor returna, acestea urmând să fie parte integrantă în expoziţiile care se organizează la nivelul unităţii şcolare şi în incinta Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” din Ploieşti.
 
Sursa: CJ Prahova