Meseria de poliţist continuă să fie promovată de poliţiştii prahoveni în instituţiile de învăţământ
 
Meseria de poliţist: devotament, asumare şi patriotism.
Prin prisma acestor trei cuvinte au expus astăzi,  poliţiştii prahoveni elevilor unei alte instituţii de învăţământ din judeţul Prahova, meseria de poliţist
De această dată, poliţiştiştii au fost prezenţi printre elevii unui liceu din oraşul Boldeşti Scăeni, aproximativ 60 de elevi primind mesajul transmis. 
Activitatea informativă a fost desfăşurată de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire, de cei ai Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu cei din cadrul structurilor operative, prezentând elevilor activitatea meseriei de poliţist, care trebuie îndeplinită cu seriozitate şi dragoste.
Elevilor li s-au prezentat aspecte legate de organizarea Poliţiei Române, drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, dar şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Totodată, elevii au adresat poliţiştilor întrebări legate de diferite linii de muncă, de momente pe care le poate întâmpina un poliţist pe parcursul carierei sale, activitatea bucurându-se de un răspuns pozitiv din partea elevilor care s-au arătat nu numai receptivi, cât şi interesaţi de informaţiile transmise.
Activităţile de promovare a profesiei de poliţist au loc periodic, poliţiştii urmând să desfăşoare astfel de activităţi în cât mai multe licee din judeţul Prahova, atât în mediul urban, cât şi rural.
 
Sursa IJP Prahova