Infracţiuni la regimul rutier înregistrate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
 
La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 16:25, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti s-au sesizat cu privire la producerea unui accident rutier între două autoturisme, soldat cu pagube materiale, ce s-a produs la intersecţia străzii Gheorghe Doja cu strada Văleni. 
În urma identificării celor doi conducători auto, aceştia au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că unul dintre cei doi conducători auto nu deţine permis de conducere, în maşină cu acesta aflându-se proprietarul autoturismului. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare.
 
La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 19:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Ciorani, pe strada 33, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat.  
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Tot aseară, în jurul orei 20:00, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au observat la intersecţia străzii Văleni cu strada Poieniţei, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea poliţiştilor a efectuat manevra de întoarcere, schimbând brusc direcţia de deplasare. 
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind la scurt timp să oprească şoferul, ocazie cu care au constatat ca acesta emana halenă alcoolică. 
Din acest motiv a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, care circula pe strada Biruinţei din oraş. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ