REGULILE DE CIRCULAŢIE ŞI COMBATEREA VIOLENŢEI ÎN RÂNDUL COPIILOR ADUSE ÎN ATENŢIA PREŞCOLARILOR DE LA O GRĂDINIŢĂ DIN MUNICIPIUL CÂMPINA
În lumea celor mici totul devine simplu atunci când regulile sunt învăţate prin dialog, prin joc, cu zâmbet, şi vorbind pe înţelesul lor.
 
Asta au făcut azi, polişiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, care au fost la una din grădiniţele municipiului, cu dorinţa de a transmite celor mai mici dintre noi pericolele rutiere la care pot fi expuşi din dorinţa de a se juca. 
 
Activitatea a avut un caracter practic-demonstrativ, în curtea instituţiei, fiind folosite şi autospecialele de poliţie, cât şi de instruire teoretică, adaptată specificului fiecărei vârste. 
 
Aşadar, poliţiştii prahoveni le-au prezentat celor mici, principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice, semnificaţia indicatoarelor rutiere, precum şi echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor, trotinetelor sau rolelor lor. Totodată, un alt subiect abordat de poliţişti a fost combaterea violenţei în rândul copiilor. 
 
Preşcolarii s-au împrietenit rapid cu poliţiştii, fiind atraşi în mod special de maşinile de poliţie care au fost atracţiile principale. 
 
Întâlnirea s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea celor mici, care s-au arătat receptivi, cooperanţi şi interesaţi de informaţiile transmise, 170 de preşcolari şi 14 cadre didactice participând la activitate. 
 
Dragi copii, pentru a circula în siguranţă, pentru a fi informaţi şi protejaţi, vă recomandăm: 
 
-Traversaţi strada numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje! 
 
-Circulaţi numai pe trotuare. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasaţi-vă numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul câte unul!
 
- Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, aşteptaţi culoarea verde şi nu vă angajaţi în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!
 
-În timpul călătoriei cu autoturismul, staţi în scaunul auto adecvat categoriei de vârstă şi purtaţi întotdeauna centura de siguranţa! Centura vă poate salva viaţa în cazul unui accident de circulaţiei. 
 
-Coborâţi din maşină doar pe partea trotuarului. În felul acesta nu doar că nu îi veţi încurca pe ceilalţi participanţi la trafic, dar veţi fi şi în siguranţă! 
 
-Mergeţi cu bicicleta ori cu rolele pe pistele sau în zonele special amenajate şi nu uitaţi să purtaţi echipament de protecţie (cotiere, genunchiere şi cască)!
 
- Când traversaţi strada, nu folosiţi telefonul, fiţi atenţi la trafic şi la ce se întâmplă în jurul vostru!
 
- Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice  trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie şi să fiţi echipaţi corespunzător.
 
-Fiţi atenţi şi precauţi, strada nu este un loc de joacă!
 
Sursa:IPJ Prahova