Politistii prahoveni au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, într-o actiune  cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă
Pe tot parcursul zilei de ieri, 12 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.
 
În total au fost desfăşurate 18 acţiuni în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Azuga, Buşteni, Comarnic, Sinaia, Băicoi, Boldeşti Scăieni, Vălenii de Munte, Slănic, Mizil cât şi în comunele Ciorani, Drajna, Bălţeşti, Apostolache, Brazi, Dumbrăveşti, Târgşoru Vechi şi Balta Doamnei.
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici, fiind astfel verificate 39 de societăţi comerciale, 45 de restaurante/terase şi peste 50 de mijloace de transport în comun.
 
Pentru neregulile constatate, în context covid, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei.
 
Amintim faptul că, portul măştii de protecţie în mod corect, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatoriu în toate spaţiile închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare şi interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.
 
Sursa:IJP Prahova