Incendiu la Spitalul Movila din Ploiesti. Precizari Ministerul Sanatatii
 
Urmare a informaţiilor primite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă şi au rămas internaţi în unitatea sanitară unde primesc asistenţă medicală de specialitate. Unul dintre pacienţi se află internat în secţia ATI, iar ceilalţi 14 într-o secţie medicală COVID-19.
Cadrul medical care a fost transferat în această dimineaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 20% din suprafaţa corporală şi a solicitat să nu fie transmise public alte informaţii despre starea sa de sănătate.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Inspecţia Sanitară de Stat a efectuat acţiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competenţele deţinute.
În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecţioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale.
În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieşteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficienţe legate de procesul de dezinfecţie şi de aplicarea protocoalelor privind dezinfecţia şi curăţenia. La secţia exterioară nu au existat deficienţe constatate în acest an.
Menţionăm că, în conformitate cu ultimele informaţii primite de la reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unitatea sanitară nu are autorizaţie la incendiu.