Incendiu la Spitalul Movila Ploiesti. Comunicat ISU Prahova
În această dimineaţă pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienţi de 74 şi 75 de ani, care din păcate au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă şi o infirmieră care supravegheau pacienţii. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca.
Având în vedere fumul dens degajat pe secţia în care se aflau 21 de pacienţi s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Judeţean Ploieşti, 3 au refuzat transportul la spital şi cei 2 care au decedat.
La ora 4,36 la nivelul judeţului a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie.
La faţa locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 2 descarcerări, 9 ambulanţe SMURD, 1 ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă şi 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulaţe SMURD şi 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acţionat 17 echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova şi 37 de cadre de la IPJ.
Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.
În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.
Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului.