Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova organizează o serie de acţiuni cu ocazia  Zilei  internaţionale a drepturilor copilului
Anul acesta se împlinesc 32 de ani de la adoptarea de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului – un instrument esenţial pentru promovarea şi protecţia drepturilor tuturor copiilor.
Astfel, în data de 20 noiembrie se celebrează Ziua internaţională a drepturilor copilului, eveniment prin care se promovează unitatea, conştientizarea situaţiei copiilor şi asigurarea protecţiei şi a condiţiilor optime de creştere şi dezvoltare a acestora. 
Pentru a marca importanţa evenimentului, în perioada 11 – 20 noiembrie 2021, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova organizează o serie de acţiuni dedicate copiilor.
În acest sens, în unităţile de tip rezidenţial pentru protecţia copiilor aflate în structura D.G.A.S.P.C. Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor avea loc activităţi tematice privind siguranţa şcolară, prevenirea traficului de persoane şi sesiuni de informare şi promovare a Drepturilor şi Îndatoririlor pe care copiii le au. De asemenea, copiii vor organiza expoziţii cu desene şi obiecte tematice realizate de ei, vor participa la concursuri interactive şi dezbateri privind respectarea drepturilor copilului în diferite zone ale lumii şi vor fi încurajaţi să afle cât mai multe despre drepturile care îi protejează, să le înţeleagă şi să discute cu specialiştii despre ele.
Cu această ocazie reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Prahova organizează la Şcoala Gimnazială Vadu Părului (în data de 16.11.2021) şi la Şcoala Gimnazială Cocorăştii Mislii (în data de 18.11.2021) activităţi de informare şi promovare a drepturilor copilului. În cadrul întâlnirilor organizate cu sprijinul cadrelor didactice, elevi ai claselor V-VIII, vor primi informaţii privind drepturile pe care le au, modalităţile de respectare a acestora, dar şi unde se pot adresa în cazul în care le sunt încălcate drepturile.
 
Sursa:Comunicat DGASPC Prahova
 
Foto ilustrativ