Un bărbat a fost reţinut pentru infracţiunile de instigare la tăiere fără drept de arbori şi influenţarea declaraţiilor
 
La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza comunei Valea Doftanei, pe linia combaterii delictelor silvice. 1 mandat de aducere a fost pus în aplicare şi 6 persoane au fost conduse la sediul unităţii pentru audieri.
În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal, poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, faţă de unul dintre bărbaţi, administrator al unei societăţi comerciale, care desfăşoară activităţi în domeniul silvic.
Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori şi influenţarea declaraţiilor.
Prin activitatea infracţională au fost tăiaţi 271 de arbori cu un volum brut de 99,849 metri cubi, fiind creat un prejudiciu de 47.496 de lei.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Câmpina urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
La desfăşurarea activităţilor s-a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti precum şi de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploieşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Foto ilustrativ/news.ro
Sursa: IJP Prahova