IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢI DE VERIFICARE, ÎN CONTEXT COVID-19.3 noiembrie 2021
Pe tot parcursul zilei de miercuri, 3 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.
În total au fost desfăşurate 15 acţiuni în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Buşteni, Comarnic, Sinaia, Băicoi, Boldeşti Scăieni, Plopeni, Vălenii de Munte, Mizil cât şi în comunele Cornu, Brebu, Telega, Şotrile, Valea Doftanei, Blejoi şi Puchenii Mari. 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici, fiind astfel verificate 123 de societăţi comerciale şi peste 90 de mijloace de transport în comun.
Pentru neregulile constatate, în context covid, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, după cum urmează:
77 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor:
74 pentru nepurtarea măştii de protecţie
3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.
3 sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Valoarea totală a acestora fiind de 16.500 de lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.