ACTIVITĂŢI ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA, PENTRU PREVENIREA INFECTĂRII CU COVID-19. 31 octombrie 2021
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova împreună cu jandarmii si pompierii prahoveni au acţionat pe tot parcursul zilei de duminica, 31 octombrie a.c.,  în contextul pandemic actual.
În total au fost desfăşurate 14 acţiuni în Municipiul Ploieşti, în oraşele Azuga, Băicoi, Breaza, Mizil, Vălenii de Munte, Urlaţi şi în Sinaia, cât şi în localităţile Blejoi, Ciorani şi Drajna.
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au avut drept obiective prevenirea şi informarea cetăţenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
Acestea au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici cât şi mijloacele de transport în comun.
În acest context au fost verificate peste 95 de societăţi comerciale şi peste 100 de mijloace de transport în comun.
Pentru unele nereguli constatate au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020.
53 au fost aplicate pentru nerespectarea obligativităţii de a purta masca de protecţie individuală, în valoare de 9.500 de lei.
Alte 10 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, în valoare de 11.500 de lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi pentru revenirea la normalitate!
Sursă: IJP Prahova