Politistii prahoveni au aplicat amenzi de peste 15 000 lei in cadrul unei actiuni pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2.30 octombrie 2021
Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului judeţ, au fost verificate peste 110 de societăţi comerciale, aproximativ 120 de locaţii de interes, peste 110 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 600 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.
Cele 10 acţiuni au fost desfăşurate în Municipiile Ploieşti şi Câmpina dar şi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Băicoi, Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 15.250 de lei, după cum urmează:
84 au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, în valoare de 8.500 de lei.
13 au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/liberă, în valoare de 6.750 de lei.
Totodată, în cadrul activităţilor au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru 52 de persoane.
Au fost instruiţi cu privire la noile reglementări, 88 de operatori economici.
Poliţiştii prahoveni recomandă cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.
 
Sursa:IJP Prahova