Controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii neletale din Prahova
 
La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au efectuat controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii neletale de pe raza Municipiului Ploieşti, a comunelor Vâlcăneşti şi Târgşoru Vechi. 
Cu această ocazie au fost verificaţi 7 deţinători de arme, au fost aplicate 2 sancţiuni şi au fost constatate două infracţiuni.
Exemple
1. Cu ocazia controlului efectuat la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Vâlcăneşti s-a constatat faptul că, acesta a purtat fără drept arma de autoapărare, de la adresa autorizată pentru păstrarea armei din comuna Măgurele, la noul domiciliu.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
2. În urma verificărilor efectuate la adresa unde locuieşte fără forme legale un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Târgşoru Vechi, deţinător legal al unei arme de tir sportiv cu aer comprimat s-a constatat faptul că, acesta a purtat şi schimbat fără drept locul de deţinere al armei, de la domiciliul din Municipiul Ploieşti, la adresa unde locuieşte fără forme legale.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Sursă: IJP Prahova
Foto ilustrativ/Politia Romana