Poliţiştii prahoveni au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale într-o acţiune privind gradul de victimizare prin accidente rutiere
La data de 29 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00-12.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat în sistem integrat împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Braşov, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe DN şi DN1A.
Au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, din totalul acestora 58 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea acestora fiind de 31.275 de lei.
Au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
Exemple
Un bărbat în vârstă de 45 de ani, în timp ce conducea autoturismul, în afara localităţii Băicoi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 162 km / h, depăşind limita legală de viteză cu peste 50 km /h.
În cauză s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.
Bărbat, în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN1 km 125+800, în oraşul Sinaia, la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism.
În cauză s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Sursă: IJP Prahova