COMUNICAT  DGASPC Prahova.  Actiuni  legate  de serbarea HALLOWEEN-ului  in centrele de asistenta din judet
 
Finalul lunii octombrie aduce cu sine spectacolul culorilor, bucuria roadelor toamnei şi prilejul organizării celor mai ingenioase şi captivante serbări de HALLOWEEN.
Pentru a crea o atmosferă specifică acestei perioade, în unităţile de asistenţă socială din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, copiii şi adulţii au pregătit cu entuziasm momente speciale care să aducă bucurie şi bună dispoziţie. 
Astfel, copiii din cadrul C.S.C. ”Cireşarii” Ploieşti şi din cadrul C.S.C. ”Sf. Maria” Vălenii de Munte vor personaliza spaţiile centrelor cu decoraţiuni specifice confecţionate de ei, se vor costuma în personaje de poveste şi vor organiza jocuri şi concursuri.
La C.S.C. ”Sf. Filofteia” Câmpina copiii vor realiza lucrări tematice ce vor fi expuse la sediul centrului, vor sculpta dovleci, vor organiza o petrecere cu măşti si vor lansa o provocare pentru exprimarea emoţiilor prin expresii faciale, iar imaginile surprinse vor fi strânse într-un album de fotografii.
Beneficiarii unităţilor rezidenţiale destinate persoanelor adulte - C.I.A.P.A.H. Lilieşti Băicoi, C.I.A.P.A.D. Urlaţi, C.I.A.P.A.H. Mislea, C.R.R.N.P.A.H. Nedelea, C.R.R.N.P.A.H. Urlaţi şi C.S.C. Puchenii Mari vor desfăşura activităţi ergoterapeutice - sculptură de dovleci, desene şi decoraţiuni cu tematică Halloween, ateliere de confecţionat măşti şi parada costumelor. 
La sediul C.I.T.O.P.A.H. Urlaţi va fi prezentat un program artistic cu momente de teatru, se vor organiza concursuri cu premii pentru cele mai frumoase costume şi obiecte de decor realizate cu această ocazie.
În cadrul C.R.R.N.P.A.H. Călineşti va avea loc un Bal mascat şi se vor organiza jocuri şi concursuri distractive – ”Cel mai simpatic dovleac”, ”Cel mai straniu costum” sau ”Cea mai reuşită mască”. La CAbR Câmpina beneficiarii se vor bucura de o ”Petrecere înfricoşător de distractivă”, iar câştigătorii concursului pentru cel mai creativ dovleac sculptat vor fi răsplătiţi cu premii amuzante. 
Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, în cadrul tuturor unităţilor de protecţie se vor pregăti delicioase deserturi cu dovleac şi se vor organiza mese festive.       
 
Foto ilustrativ