54 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii prahoveni, intr-o actiune privind masurile impotriva COVID 19
Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova împreună cu jandarmi si pompieri prahoveni au acţionat pe tot parcursul zilei de miercuri, în contextul pandemic actual.
19 acţiuni au fost desfăşurate în Municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Azuga, Sinaia, Breaza, Băicoi, Vălenii de Munte, Slănic, Mizil, Urlaţi dar şi în localităţile Ciorani, Bălţeşti, Cocorăştii Colţ şi Drajna.
Au fost verificate peste 130 de societăţi comerciale şi peste 100 de mijloace de transport în comun.
51 de persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecţie individuală, astfel fiind avertizate conform Legii 55/2020.
54 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţişti, în context covid.
46 au fost pentru nerespectarea măştii de protecţie individuală, în valoare de 5.500 de lei.
3 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, în valoare de 12.000 de lei.
5 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, în valoare de 1.500 de lei.
Valoarea totală a sancţiunilor fiind de 19.000 de lei.
Vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi, cu precizarea că scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranţa tuturor.
 
Sursa:IJP Prahova