Taxiurile la control. Politistii prahoveni au  verificat  legalitatea  transportului în regim taxi
La data de 27 octombrie a.c., în mai multe intervale orare, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe raza de competenţă a oraşelor Breaza şi Sinaia şi a municipiilor Câmpina şi Ploieşti, pentru verificarea legalităţii transportului în regim taxi.
În cadrul acţiunii au fost verificare 43 de auto taxi şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.780 de lei.
9 sancţiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cum ar fi pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, lipsă I.T.P, lipsă documente prevăzute de lege dar şi lipsă documente de constatare a avariilor în cazul unui auto avariat.
8 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 38/2003, privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere, dintre care următoarele exemple: lipsă ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto, lipsa listei cu tarifele de distanţă, de staţionare şi de pornire dar şi pentru lipsa asigurării persoanelor, a bunurilor acestora şi a mărfurilor transportate.
Totodată a fost retras şi un certificat de înmatriculare.
 
Sursa:IJP Prahova