Ambasadorului Republicii Elene în România, Excelenţa Sa doamna Sofia Grammata, in vizita la Consiliul Judetean Prahova
 
Republica Elenă sărbătoreşte 200 de ani de la câştigarea independenţei
În Prahova există o comunitate elenă, condusă de către deputatul şi profesorul universitar Dragoş Gabriel Zisopol
Atât conducerea CJ Prahova, cât şi reprezentanţii delegaţiei elene îşi doresc consolidarea cooperării bilaterale în diverse domenii
 
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a primit, marti, vizita ambasadorului Republicii Elene în România, Excelenţa Sa doamna Sofia Grammata, însoţită de către domnul Dragoş Gabriel Zisopol, deputat şi preşedintele Uniunii Elene din România.
Din partea gazdelor, discuţiile au fost purtate de către vicepreşedinţii CJ Prahova, domnii Dumitru Tudone şi Cristian Apostol.  
În cadrul întâlnirii bilaterale, au fost aduse în prim-plan stadiul şi importanţa proiectelor derulate de Grecia în Prahova.
S-a pus accent pe dezvoltarea colaborării în domeniul turismului, educaţiei, dar şi în cel energetic, în vederea derulării unor programe comune. 
Excelenţa Sa şi-a exprimat mulţumirea pentru ajutorul primit din partea statului român în momentele dificile prin care ţara sa a trecut, în acest an, din cauza incendiilor puternice care au devastat mai multe zone şi au lăsat pe drumuri mii de oameni.
La stingerea flăcărilor, din Prahova au participat 22 de pompieri.
Un gest pe care diplomatul elen l-a salutat şi a ţinut să-l relateze a fost cel prin care Dragoş Gabriel Zisopol a mediat vizita în Prahova, şi nu numai, a peste 100 de copii greci din zonele afectate de incendii.
„Pentru ei, cele două săptămâni trăite aici au fost o experienţă unică, pe care nu o vor uita şi, cu siguranţă, vor deveni, prin cele văzute şi relatate, ambasadori ai României în Grecia“, a declarat Excelenţa Sa.  
La rândul său, vicepreşedintele Dumitru Tudone le-a mulţumit oaspeţilor eleni pentru vizită, pentru ideile de colaborare, asigurându-i că vor găsi toată deschiderea pentru proiectele comune care să aducă plusvaloare. Totodată, a precizat că judeţul nostru este un teren „fertil“ pentru o gamă largă de investiţii, printre care sunt bine primite şi cele din partea antreprenorilor greci.   
Vizita vine într-un an simbolic pentru Grecia, care sărbătoreşte 200 de ani de la declanşarea revoluţiei ce a condus la câştigarea independenţei faţă de Imperiul Otoman. 
Sursa:CJ Prahova