ZIUA ARMATEI ROMÂNE, sărbătorită, pentru al doilea an consecutiv, sub „umbrela“ restricţiilor
25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care celebrăm un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, acţiune la care au participat peste 520 de mii de militari români. Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, era redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Prin postura sa, Regele era şi comandantul suprem al Armatei. 
Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992, după o serie de umilinţe şi întoarceri din drum.
Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.
Ziua Armatei a fost marcată şi la Ploieşti, în cadrul unei ceremonii restrânse, dat fiind contextul pandemic.
Din partea Consiliului Judeţean Prahova, a fost depusă o coroană de flori, la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreşedinţii Dumitru Tudone şi Cristian Apostol, dar şi câţiva aleşi judeţeni.
„Situaţia actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar şi despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum ştim cu toţii, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, şi eliberarea ultimei porţiuni de pământ românesc, aflată sub dominaţie străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră.
Astăzi, însă, îi regăsim  făcând front comun cu cadrele medicale şi toate celelalte instituţii implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un duşman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic şi agresiv.
De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziţie.
Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate şi profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotaţi, care reuşesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operaţii unde sunteţi chemaţi să activeze. 
În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO şi UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe şi un garant al securităţii ţării noastre în această zonă a Europei.  
În numele echipei Consiliului Judeţean Prahova, urez multă sănătate şi La Mulţi Ani tuturor militarilor români!“ – Dumitru Tudone, vicepreşedintele CJ Prahova.
Sursa:CJ Prahova