CONCERT SIMFONIC - “Clasici în concert” la Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti

 

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti vă invită joi, 12 octombrie, de la ora 19:00, la un nou Concert Simfonic deosebit, “Clasici în concert”.

Cu un program exclusiv clasic, compus din lucrări de referinţă ale geniilor Haydn şi Mozart, concertul aduce pe scena “Ion Baciu” a Filarmonicii doi instrumentişti de excepţie, Mihai Sîrbu şi Gabiel Luca, pentru a interpreta Concertul pentru 2 corni şi orchestră în Mi bemol major de Joseph Haydn sub bagheta tânărului dirijor Vlad Mateescu, director al Filarmonicii “Paul Constantinescu”.

Publicul va mai putea savura Uvertura Operei „Nunta lui Figaro” dar şi Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart. Penultima dintre simfoniile lui Mozart şi una dintre cele mai cunoscute lucrări de gen din biblioteca de specialitate, “Simfonia 40” în sol minor este reprezentativă pentru întreaga operă a prodigiosului compozitor şi prefigurează ceea ce va urma în materie de conţinut şi tehnică de compoziţie în perioada beethoveniană. A fost compusă în 1788 şi, chiar dacă se spune că la prima ei audiţie însuşi autorul ar fi părăsit sala, a ajuns acum să fie una dintre simfoniile favorite ale publicului. 

Adăugând la toate acestea măiestria orchestrei simfonice ploieştene, virtuozitatea corniştilor Mihai Sîrbu şi Gabiel Luca şi talentul dirijorului Vlad Mateescu, obţinem reţeta unui concert şi a unui act artistic desăvârşit.

Aşadar, joi, 12 octombrie, de la ora 19:00, vă aşteptăm la Filarmonică pentru a continua seria concertelor simfonice din Stagiunea Aniversară 65.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală, la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student.