ACŢIUNI DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID-19, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI.24 octombrie 2021
Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, agenţii economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar şi portul măştii de protecţie, acolo unde se prevede această obligativitate, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 
Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului judeţ, au fost verificate peste 70 de societăţi comerciale, aproximativ 75 de locaţii de interes, peste 60 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. 
Acţiunile s-au desfăşurat în oraşele Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Breaza, Vălenii de Munte,  Mizil, Plopeni dar şi în localităţile Floreşti, Gura Vitioarei, Predeal Sărari şi Teişani. 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 14.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 
Poliţiştii prahoveni recomandă cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.
 
Sursa:IJP Prahova