Peste 60 de poliţişti  şi 20 de jandarmi  au acţionat joi seara, în intervalul orar 20.00-21.00 pe principalele artere ale municipiului Ploieşti
Joi seara, peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi 20 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au acţionat în cursul serii trecute, în intervalul orar 20.00-21.00 pe principalele artere ale municipiului Ploieşti.
Celor 300 de persoane legitimate li s-a comunicat faptul că trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe cei din jur.
Având în vedere faptul că incidenţa cumulată la 14 zile, în municipiul Ploieşti, este mai mare de 6/1.000 de locuitori a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile închise şi deschise.  
Întrebaţi de poliţişti de ce nu poartă masca de protecţie, unii dintre cetăţeni motivează că se sufocă, că vorbesc la telefonul mobil sau că sunt singuri pe stradă şi consideră că nu este necesar.
22 dintre aceştia au fost sancţionaţi conform Legii 55/2020, cei mai mulţi primind avertisment scris.
186 de persoane au fost verificate cu privire la certificatele de vaccinare pe care ar trebui să le deţină, cei mai mulţi respectând regulile impuse.
Poliţiştii vor continua acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici şi le mulţumeşte tuturor celor care au înteles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!
 
Sursa:IJP Prahova