PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT, FURT CALIFICAT ŞI CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL CU NUMERE FALSE DE ÎNMATRICULARE
Astăzi, 21 octombrie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipului Ploieşti au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în Ploieşti şi Băicoi la locuinţele unor persoane bănuite de furt, furt calificat şi conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare. 5 mandate de aducere au fost puse în executare. 
Din cercetări a rezultat că la data de 18 octombrie a.c., doi bărbaţi ar fi pătruns în interiorul unui imobil din Ploieşti şi ar fi sustras o sumă de bani. În cadrul acestei cauze, poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe Ploieşti au condus la sediul poliţiei 2 persoane în vederea audierii.
Prejudiciul cauzat în acest dosar penal fiind de 19.000 de euro.
În cealaltă cauză, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi au efectuat 4 percheziţii domiciliare în oraşul Băicoi, la persoane bănuite de comiterea a 16 infracţiuni de furt din staţiile de carburant de pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina dar şi de pe raza localităţilor Băicoi, Cornu şi Blejoi.
Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 2 septembrie - 18 octombrie a.c., persoanele în cauză alimentau autoturismele, din staţiile de carburant indicate mai sus, fără a achita contravaloarea combustibilului.
De menţionat este faptul că, aceştia foloseau la activitatea infracţională plăcuţe de înmatriculare false.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate obiecte folosite la activitatea infracţională.
Valoarea prejudiciului cauzat în cadrul acestui dosar penal este de aproximativ 5.000 de lei.
Acţiunile au beneficiat şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.
 
Sursă: IJP Prahova
 
Foto ilustrativ