Meseria de poliţist, promovată în liceele din Prahova  (foto-video)
 
Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie. Pentru alţii o simplă profesie, iar pentru marea majoritate a poliţiştilor, profesia de poliţist este o vocaţie, o onoare manifestată prin devotament. 
Încă din frageda vârstă, copiii sunt atraşi de această profesie şi privesc cu entuziasm poliţistul în uniformă, solid,  care denotă încredere, siguranţă şi patriotism.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat activităţi informative pentru promovarea profesiei de poliţist.
Începând cu data de 18 octombrie a.c., poliţiştii compartimentelor de analiză şi prevenire, de siguranţă şcolară, împreună cu cei din cadrul structurilor operative dar şi neoperative au desfăşurat o primă activitate infomativă, într-un liceu din oraşul Breaza, menită să răspundă la întrebarea ’’De ce ar alege un tânăr meseria de poliţist’’ ?
Elevilor li s-au prezentat aspecte legate de organizarea Poliţiei Române, drepturile, obligaţiile poliţiştilor şi condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Activităţile de promovare a profesiei de poliţist vor avea loc săptămânal, poliţiştii urmând a fi prezenţi în aproape toate liceele din judeţul Prahova, atât în mediul urban, cât şi rural.
 
Sursa:IJP Prahova